Bilder_Högvakten

.

Vad vi inte sett tidigare är bilder från högvakten som gjordes av ett gäng vid 68M:s slut. Tack till Stefan Borg och Lars-Erik Ellow (Baluza).


Roger Löfstedt skrev om högvakten så här:

Jag har sett korten som togs utav Borg och jag fick tankar om just högvakten. Vi tränade från tidiga mornar bl a på flygfältet på Baloza. Vi fick sluta tidig eftermiddag för att få sola och bada för att vara solbrända när vi kom hem. När vi tränade hade vi inga handskar som det syns på fotona. När vi kom till Stockholm så fick vi börja öva vapenexercis igen och då kommer jag ihåg hur jobbigt det blev att ha dessa vita handskar. Man hade totalt tappat känseln på Ak 4:an. Vi fick blöta handskarna för att kunna göra dessa rörelser. Vi hade övat under 3 veckor intensivt med detta.
Jag kommer ihåg en speciell händelse, jag tror att det var fänrik Rapp som skulle visitera hela högvakten vid ett tillfälle. Han råkade hitta en som hade missat putsat kängorna. Han beordrade hela högvakten "tag gevär- lägg gevär" för att den misstänkte skulle få springa och putsa kängorna. Allt skulle göras samtidigt men detta hade inte alla, bl a jag, inte speciellt gjort. Vi övade att olika rörelser skulle ske samtidigt genom att högvaktschefen, har glömt namnet, nickade med huvudet och att vi alla skulle snegla in mot honom. Hela momentet blev inte "samtidigt" för högvakten så det kändes onödigt att hitta dessa kängor tyckte jag. Jag tyckte att det var jobbigt med högvaken för man fick vara vaken 24 timmar med kängorna påtagna men samtidigt en trevlig erfarenhet att få gjort FN-högvakt.
Hälsning
Roger Löfstedt

 


Träning inför högvakten.


.


.


Fk Rapp håller fanan .


.


Smörkniv på!


.


.


.


.


.


.


Löfstedt kollar in läget.


.


Gänget är på ingång.In på borggården .Rapp bär svenska fanan.Uppställning.Eskilsson.Farman.Vaktavlösning på väg.Troligen Farman, med ryggen hitåt, byter av.Småprat innan platsbyte.Löfstedt går runt i ring med grabbarna.Venäläinen.